francais/deutsch??


God, I’m jealous 😦

Whatever.

Ah, by the way, I had this strange dream last night.

I dreamt of learning Deutsch again. But, oddly enough, I forgot every word I should’ve said in German.

the Lady: You want to learn Deutsch?

Me: Oui.

the Lady: Wie geht’s?

Me: Bien. Bien, merci.

Whatever happened to my brain??? Why all that came out from my mouth were French when I should’ve answered… Wait, I forget. Okay, I should’ve answered “Ja, naturlich,” for the first question and “Gut, sehr gut, danke,” for the second yet I gave answers in French, with only few words that I still remember from that short course.

Maybe I miss learning languages. Maybe All American Girl had made a way into my brain too deep (the main character has problem in learning German, you know… But it was one of my favorite subjects in high school besides Biology (yes, even before I knew Arai studied it) and English.). Maybe I got too much things in my head.

People say they hate Monday. Quite the contrary, I hate Friday for some reasons. It’s only yesterday when a friend told me that being full-grown means we can accept, and love, life just the way it is. Maybe it’s called growing pain. Maybe I just refuse to. Or simply got bored.

Advertisements

17 thoughts on “francais/deutsch??

  1. huahahahahhaaaa, mimpi … lumayan kan dikasih hiburan saat terlelap πŸ˜‰
    “being full-grown means we can accept, and love, life just the way it is”, then i don’t wanna be full-grown πŸ˜›
    our imagination makes life more than just the way it is, ma cheri ….

  2. I like that sentence, tapi kurasa kalau kita menerima hidup seperti apa adanya sekarang, mungkin nggak akan ada cerita seorang kuli ngambat berhasil menyelesaikan masternya di Sorbonne.

    Entahlah, tapi kurasa menjadi dewasa itu berarti bersikap lebih realistis dan lebih lapang dada akan banyak hal. Segala hal, mungkin..

    And for that reason, maybe, saya masih belum bisa disebut dewasa. Sama sekali.

  3. dyra says:

    aaaah, kata”nya sulit smua, huhuhuhu

    being adult, never been easy.

    have i mention that i dont wanna grown up, but i choose to live as a little boy?

    weirdo, hwekekkekekeke

    i am πŸ™‚

  4. hehehe..

    nggak ngerti.. pasti ngomong jorok..

    eniwei.. (hayah, nggaya!) aku malah seneng hari jumat.. hari wiken.. harinya para buruh bisa bergembira.. walau kadng sebel juga, kerjaan numpuk di hari itu.. πŸ˜€

  5. @ dyra: dy, kamu tuh bener-bener Caro banget! Kamu harus baca Ya-yas in Bloom! πŸ˜€

    @ zam: he’eh tu.. umpatan tingkat tinggi semua. Makanya aku hafal *lhoh??* hehehehehe πŸ˜›

  6. kereeeeeeennn….mimpinya aja bahasa asing, ckckckck…. *geleng-geleng*

    saya suka hari apa yah? hmmm…lebih tergantung pada suasana hati di saat bangun pagi kayaknya πŸ™‚

  7. @ heri:
    hehe, itu cuma karena kebanyakan pikiran aja sebenernya ^^;

    Eh betul lho, suasana hati waktu bangun itu biasanya mempengaruhi mood seharian. That’s what happens to me, at least πŸ™‚

  8. dinagembul says:

    bon, calon mertuaku bilang (halah) ciri-ciri wong sing wis faseh bahasa ki ngimpi ya nganggo bahasane kuwi. dadi aja nyok nyombong dumeh smsan nganggo english artine wis iso english…. :p

    he3….

    but congartulation anyway…. jika kamu menganut faham calon mertuaku itu ( amiiiiin……) berarti kamu udah faseh basa prancis, ra ketang mung ngomong ‘oui’

  9. sori oot, ya dinayyaaa … ya dinayyyaaa iki calon mertua calon mertua ki sopo jeeeee? *wetengku lara n keringeten mergo ngguyu*

    dadi aja nyok nyombong dumeh smsan nganggo endonesa artine wis iso endonesa…. :p

    dadi aja nyok nyombong dumeh smsan nganggo jowo artine wis iso jowo…. :p

    he3….

    “ra ketang mung ngomong β€˜oui’” nek kuwi we kowe yo iso din, dinaya nek ngimpi boso arab …. opo swahili

  10. @ dinaya: sudah, lah, kuamini saja faham calon mertuamu itu, din, meskipun bisa bilang “Oui” jelas-jelas bukan pertanda kefasihan melainkan hilangnya kemampuan untuk menemukan kata lain akibat.. yah.. let’s say, Hirata ssi’s charm 😳

    @ nadya: πŸ˜†

    @ udin: berbahagialah Anda bisa tidur dengan nyenyak dan damai…

  11. dinagembul says:

    @nadya : bahasa semut :p. tapi asli malem kemaren aku ngimpi berbahasa inggris faseh. masih inget rasanya sengau-sengau inggris amerika yang kugunakan… PERTANDA APA INIY NAAAAAAAD!!!!!

    @udin : wah anda ini…… +_+

    @chang’e : yah…. setidaknya walaw cuma setaraf ‘oui’ ada 7 bahasa yang kaukuasai : indonesia, english, deutsch, francais, arab, jepang, jowo. kuamini juga dia bener-bener jadi calon mertua *lirik nadya yang baru megangi perut n ngucek mripat*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s